Aanbod

Bij BN Renovatie ben je aan het juiste adres voor binnen- en buitenschilderwerken, gevelrenovatie, bepleistering, isolatie, decoratie en nog veel meer. Ontdek hier ons aanbod.

Binnenschilderwerken

Schilderwerk behoort tot onze belangrijkste activiteiten. Wil je dat je binnenmuren perfect egaal geschilderd zijn en er jarenlang pico bello blijven uitzien, reken dan op onze ervaren schilders.

Nieuw bepleisterde muren geven we meteen een kwalitatieve verflaag, uiteraard in de kleur en textuur die je ons vraagt. Bij oudere muren voeren we eerst alle nodige voorbereidingswerken uit, bijvoorbeeld oude verf of behangpapier verwijderen, maar ook barsten herstellen, oneffenheden wegwerken of een pleisterlaag aanbrengen.

Buitenschilderwerken

Wie wil er niet dat zijn gevel er piekfijn uitziet? Vertrouw op BN Renovatie om je muren niet alleen het gewenste uitzicht te geven, maar er ook voor te zorgen dat ze dat uitzicht lang behouden. Duurzaam buitenschilderwerk is onze specialiteit, dankzij de materialen die we gebruiken en de nauwgezette voorbereiding en afwerking door onze vakmensen.

Als de op te frissen muren in erg goede staat zijn of als het gaat om nieuw gepleisterde muren, volstaat het te schilderen met een kwalitatieve verflaag, aangepast aan de ondergrond en de omstandigheden. Bij beschadigde of verouderde muren kunnen we eerst alle nodige renovatiewerken uitvoeren, zodat we de verf op een degelijke ondergrond kunnen aanbrengen.

Gevelrenovatie en -restauratie

Bij licht tot matig beschadigde gevels, verouderde gevels of problemen met vochtbeheersing volstaat een normale gevelrenovatie. Dat houdt meestal een reiniging van de gevel in, gevolgd door een nieuwe afwerkingslaag. Als de schade ver gevorderd is, moet de gevel gerestaureerd worden. Dan herstellen we barsten, verwijderen we oud voegwerk en repareren we het metselwerk. Als het nodig is, vervangen we de vochtwerende structuren (bv. lood) en impregneren en verzegelen we de structuren. Naargelang de situatie kunnen we dorpels en vensterbanken vervangen, nieuwe ramen plaatsen en nieuwe verankeringen en wapeningen aanbrengen.

Gevels zandstralen

Om een gevel schoon te maken, kunnen we verschillende methodes gebruiken. Als er sprake is van hardnekkige verontreiniging biedt zandstralen een krachtige oplossing. Zandstralen is een techniek waarbij water vermengd met olivinezand of grit onder hoge druk op de gevel gespoten wordt. Zo worden afbladerende verf en aanslag vlug en grondig verwijderd. Extra pluspunt: het is een milieuvriendelijke methode.

Zandstralen is ook aangewezen als we de gevel moeten voorbereiden voor schilderwerken of bepleistering. Let wel: door de grote kracht die uitgeoefend wordt op de ondergrond is zandstralen niet geschikt voor alle steensoorten. Onze experts zullen dus eerst nagaan of de muren de stralen aankunnen.

Mouluren restaureren

Gevels van herenhuizen, 'klassieke' interieurs maar ook moderne bouwwerken zijn vaak versierd met ornamenten. Binnenshuis kan dat bijvoorbeeld gaan om plafondlijsten, wandlijsten of rozetten. Ze kunnen een bepaald cachet geven aan de ruimte, maar moeten dan wel goed onderhouden worden.

Het probleem met oude mouluren is dat ze indertijd vaak gemaakt werden van een vrij broos materiaal dat vlug beschadigd raakt. Geen nood: zowel binnen als buiten kunnen we herstelwerken aan de mouluren uitvoeren, zodat ze er weer piekfijn uitzien. Bij ornamenten aan buitengevels kunnen we een coating aanbrengen om ze te beschermen tegen weer en wind.

Kaleiwerken

Kaleien is een eeuwenoude techniek die een verdere evolutie is van het vroegere kalken van huizen. Kalei is een mix van rivierzand, krijt en kalk. Dat mengsel wordt aangebracht op de gevel om hem te beschermen tegen de invloeden van water. Kalei sluit de gevel niet volledig af, wat goed is voor de onderliggende steen.

Kaleien beschermt de muren niet alleen tegen regen en wind, het geeft ze ook een karakteristiek uitzicht. Wil je graag een modernere toets, dan kunnen we ook pigment aan het kaleimengsel toevoegen voor een gevel in de kleur van je keuze. De uiterst milieuvriendelijke techniek is in de 21ste eeuw aan een grote revival toe en wordt tegenwoordig zelfs vaak voor interieurs gebruikt.

Isolatiewerken

In deze tijden van hoge energiekosten loont het absoluut om je buitenmuren goed te isoleren. Een degelijk geïsoleerde gevel houdt 's winters de warmte binnen en 's zomers de ongewenste warmte buiten. Je kunt een gevel isoleren op diverse manieren. Zo bestaan er verschillende producten om de spouwmuur te isoleren, maar je kunt ook isolatiemateriaal aanbrengen aan de buitenkant van de gevel.

Buitenmuurisolatie is niet alleen heel energiebesparend, het heeft ook het laagste risico op vochtproblemen. Een bijkomend voordeel is dat je gevel er helemaal nieuw zal uitzien. Het materiaal waarmee de isolatielaag afgewerkt wordt, kies je zelf: we kunnen bepleisteren of een bekleding aanbrengen in hout, metaal of pvc.

Bepleisteren

BN Renovatie bepleistert zowel binnen- als buitenmuren. Binnenshuis worden de muren meestal met een gipsmengsel bepleisterd zodat ze mooi egaal zijn om ze daarna te kunnen schilderen, behangen of betegelen. Bij beschadigde muren voeren we eerst de noodzakelijke herstellingswerken uit.

Bepleisteren is de ideale methode om je gevel er volledig nieuw te laten uitzien. Zo kunnen we een oude of beschadigde muur of een bakstenen gevel helemaal effen maken, zodat die er volledig strak en modern uitziet. Je kunt meteen voor gekleurde bepleistering of ongekleurde die achteraf nog geschilderd kan worden.

Decoratie

Je kunt bij ons terecht voor alle mogelijke decoratie binnenshuis of aan je gevel. Zo kunnen we bijvoorbeeld een behanger sturen of accenten en speciale decoratie aanbrengen aan de muren, zowel bij nieuwbouw als bij oudere muren.

Bij ornamenten aan buitengevels kunnen we een coating aanbrengen om ze te beschermen tegen weer en wind.

Badkamerrenovatie

Is je badkamer aan vernieuwing toe? Bij het renoveren van een badkamer komt heel wat kijken. Wil je graag een beroep doen op een expert die het volledige project op zich neemt, van het uitbreken van de oude badkamer tot alle loodgieterij en tegelwerken? Dan ben je bij BN Renovatie aan het juiste adres. We leggen ook alle elektriciteit, zelfs als de zekeringenkast vervangen moet worden.

Voor we aan de werken beginnen, stellen we samen een draaiboek op op basis van je wensen en budget. Moeten we ook de vloer en de wanden aanpakken of alleen de installaties vernieuwen? Wil je een ligbad, een inloopdouche, een of meerdere wastafels? Alles is mogelijk, van eenvoudig maar functioneel tot superdeluxe.

Onze werkwijze

Recente projecten

Om je een idee te geven hoe een renovatie van BN eruit kan zien, hebben we foto's van een aantal recente projecten op de website geplaatst.

Vrijblijvende offerte?

Beschrijf kort de werken die je voor ogen hebt. We komen vervolgens spoedig ter plaatse om een correcte prijsopgave in te schatten.